FAQs – Întrebări frecvente

Bolurile de lemn sunt sigure?

Bolurile  noastre sunt complet sigure pentru alimente.  Se recomandă ca bolurile de lemn sa fie finisate înainte de a intra contact cu alimente sau lichide. Finisajele ce le folosim nu sunt toxice și sunt sigure pentru alimente.

Cum ingrijiți bolurile de lemn?

Pentru curățare folosiți săpun de vase si apă călduță. Ștergeți si uscați foarte bine bolul după spălare.  Nu puneți niciodată bolul în mașina de spălat vase și nu îl lăsați să se înmoaie în apă, deoarece se va deforma si va crăpa. Periodic tratați bolul cu ulei mineral și ceară.

Ce fel de ulei se folosește pentru boluri de lemn?

Uleiul mineral de calitate alimentară va îmbunătăți rezistența bolului dumneavoastră la apă și uleiuri de salată.
Aplicați-l cu o cârpă de bumbac sau prosop de hârtie și lăsați-l sa pătrundă în lemn câteve ore, după care ștergeți excesul cu o cârpă uscată. Opțional se poate aplica și o ceară de albine. De asemeni se poate folosi și ulei de Tung pur. Același finisaj este folosit și pentru platouri și tocătoare din lemn.

Se poate folosi ulei de masline pe un bol de lemn?

NU recomandăm utilizarea unui ulei vegetal sau de măsline.  Aceste uleiuri pot deveni râncede după un timp…

Sunt mai bune pentru salată bolurile din lemn?

Unii cred că face ca salatele lor să aibă un gust mai bun, în timp ce alții, ca mine, adoră pur și simplu nostalgia bolului de salată din lemn.